Uten folk som Reidar Landrud hadde vi aldri klart å gjennomføre «Veien til Betlehem».

Nylig hentet han 40 paller fra Biltema som skal brukes til Herodes sitt palass, en av flere kulisser som har sin naturlige plass i «Veien til Betlehem». Hvert år, helt siden julespillet så dagens lys i 2007, har den nevenyttige 76-åringen gjort seg flid med å lage kulissene til verdens viktigste historie. Det gjør han sammen med en håndfull medhjelpere – også dette bunnsolide folk. I tillegg til kulisser, har de også ansvaret for at publikum blir minst mulig våte på beina. Det kan av og til være litt av en utfordring.

– Et år var det kaos på Prestneset. Regnet fikk vannet til å stige, og vi måtte legge paller og planker etter hvert som publikum kom gående. Jeg tror de fleste som vandret merket lite til det, men du verden som vi strevde, minnes han.

I disse dager er Reidar og hans medhjelpere i full sving med å reise både Herodes’ palass, landsbyen i Nasaret og ikke minst stallen der Jesusbarnet ble født for over 2000 år siden. Vi er helt sikre på at også årets kulisser vil ose av kvalitet, og at arbeidet utføres med et lunt smil.

Tusen takk, Reidar!